STARTSIDA ORDFÖRANDE HAR ORDET PRODUKTER EPISODER BILD/ARKIV HISTORIA AKTUELLT GÄSTBOK PARTNERS LÄNKAR DIREKTÖRER KONTAKT MANUALER
Bland SKEF-medlemmarna finner Du våra nostalgiker och människor som skall leda den framtida utvecklingen inom elektronikbranchen.
Söker Du en kvalificerad yrkesman i elektronikbranchen, finner Du dem i SKEF:s medlemsregistret.
 
SKEF, Sveriges Kommunikation Elektronik Företagareförening, är en ideell och opolitisk förening som för närvarande har ca 90 medlemsföretag spridda över hela Sverige.
www.skef.se
På SKEFs hemsidan kan Du tanka ner alla tidningar som utgivits de tre sista åren.
 
Händelser vi minns
Episodsida 1 2 3 4 5 6 NÄSTA
Det finns många både roliga och tråkiga minnen att ta fram ur gömmorna, det skulle vara trevligt om vi kunde fylla några sidor med personliga minnen från den tid vi arbetat med Storno. Skriv ner dom och sänd dom till webbmaster så får du sedermera läsa dom på vår lilla sida för minnen.

Roland Waax får inleda sidan för medarbetare och minnen.

Vem minns inte Magnus ? Vår ambitiöse medarbetare på Nordmarksvägen i Farsta Strand. I sin strävan att göra ett bra jobb, körde han en kundbil ( tror att det var ev taxi ) till baksidan, för att där, fönstervägen komma närmare mätutrustningen. Han tog sats och backade. Vad han inte hade observerat var, att det var en nyplanterad gräsyta han skulle forcera och som dessutom var nyvattnad. Det tog stopp naturligtvis. Magnus tog om och nu med en ännu större sats. Så småningom stod han där, med bilens rumpa intill fönstret, nu vad det nära !
De djupa dikena som hade blivit efter hans bilkörning var lämpliga att gå tillbaks i. Fötterna blev till stora lerklumpar och bilen såg förfärlig ut, leran hade sprutat ända upp på bilens tak. Vad som sades när trädgårdsmästaren dök upp, är inte lämpligt att återge. Våra arbetslokaler gav inget utrymme för gömställen - för där skulle vi andra ha velat visstats under trädgårdsmästarens besök. Magnus fick tillbringa resten av dagen med kratta i hand och stövlar på fötterna. Stövlarna var ju lämpliga att ha även vid biltvätten.

Sten Gustafsson fortsätter:

Ett av mina första minnen jag har från Storno var under Elektrofon tiden omkring 1954 .
Vi hade sålt en anläggning till Lindholmens varv i Göteborg. Det var en Cab CQF/M 19 fasta och mobila enheter. Min chef Arvid Unnerstad fick samtal från chefen för Lindholmens varv att anläggningen inte fungerade tillfredsställande räckvidden var mycket dålig. Unnerstad bad mig åka ner till Göteborg och se vad som kunde göras. Framme vid Lindholmens verkstadsport såg jag var problemet var. Den fasta radiostationen satt i porten och antennen 150 meter bort på en av verkstads byggnad. Jag ringde hem fick order om att åka hem och bygga en fjärrstyrning. Efter en vecka var jag åter på plats och installerade utrustningen chefen ringde direkt upp till Unnerstad och berättade hur bra det gick Jag fick order att vänta i Göteborg och Unnerstad kom ner och bjöd på en fantastisk middag. (Skulle det kunna ske i dag att chefen kör femtio mil för att bjuda en anställd på middag?)

Christina Anderhagen (fd. Strandh) kommer ihåg Egon Kjerrmans telefonsamtal . . .

Egon Kjerrman ringde en dag till säljavdelningen i Sköndal. En ung lovande säljare trodde att det var Kalle Sändare som behagade att skämta, så samtalet blev avsnoppat rätt snabbt. Men ytterliggare en lovande ( kvinnlig ) säljare tog nästa samtal och konstaterade att det var Egon Kjerrman och som var ledare för Göteborgs Symfoniorkester. När samtalet var avslutat hade Egon Kjerrman köpt 12 st. mobiltelefoner.